Toimintakertomus 2023

Saviyhdistyksen vastuuhenkilöt vaihtuivat vuoden 2023 alusta kun vetovastuuseen tarttui uusi ryhmä. 29.1.2023 valittu hallitus jatkoi yhdistyksen kunniakasta 25-vuotista toimintaa tavoitteenaan aluksi päivittää yhdistyksen strategia ja kartoittaa jäsenistön toiveita ja haluttuja kehityssuuntia työryhmätyöskentelyn muodossa.

Yhdistyksen hallitus:

Hallitus kokoontui vuoden 2023 aikana 14 kertaa (sisältäen yhdistyksen yleiset kokoukset).

Yhdistyksen toiminta

Vuosikokous pidettiin 29.1.2023 ja syyskokous 11.11.2023. Nämä kokoukset toteutettiin etäyhteydellä.

Työryhmätyöskentely aloitettiin huhtikuussa 2023. jolloin sovitettiin ihmiset ja ideat yhteen. Tämän jälkeen toimintaa jatkettiin ryhmissä itsenäisesti. Työryhmien tilanne käydään läpi kaikissa hallituksen kokouksissa.

Tällä hetkellä aktiivisessa toiminnassa ovat Tapahtumien järjestäminen, Biohiili-, Kansainväliset yhteistyöverkostot, Savituote- sekä Savi puutarhan rakenteissa -työryhmät. On perustettu myös Saviasioiden edistäminen rakennusteollisuudessa, lainsäädännössä ja rakennusvalvonnassa -työryhmä sekä Hanke-työryhmä. nämä ryhmät eivät vielä kuitenkaan resurssipulasta johtuen toimi aktiivisesti. Ryhmissä on mukana 2-7 jäsentä. Yhdistys järjesti kaksi kesätapahtumaa. Kurssimatka Nurmekseen omavaraopistolle järjestettiin 10.-13.8. Mukana olleet yhdistyksen jäsenet antoivat opetusta savilaastien teosta, savimaaleista, kevytsaviharkkojen valmistuksesta ja cob-tekniiikasta. Toinen tapahtuma oli Saviseurat Salon Perttelissä 1.-3.9.2023. Vieraaksi saatiin ruotsalainen savirakentaja Johannes Riesterer opastamaan savirappauksen tekoa paikalta otetulla savella.

Tarkoituksena oli myös mennä esittelemään yhdistyksen toimintaa Loviisan Wanhat talot -tapahtumaan, mutta hommaan ei löytynyt riittävästi vapaaehtoisia. Haettiin toukokuussa Turun kaupungilta Luostarinmäen näyttelytilaa yhdistykselle. mutta tällä kertaa tilaan valikoitui muita toimijoita.

Sovittiin aiesopimuksen tekemisestä Rasekon Mynämäen savikoulun ja yhdistyksen välillä. Kuukauden savikasvo -haastattelu julkaistiin syyskuussa yhdistyksen kotisivuilla. Sarjassa haastateltiin ensimmäisenä Teuvo Rankia.

Yhdistyksen jäsenmaksut säilyivät ennallaan:

Nykyisen hallituksen aloittaessa jäsenrekisterissä jäseniä 295. Maksaneiden jäsenten määrä vuoden 2023 lopussa 56 (sisältää 3 ainaisjäsentä). Yhdistyksen toiminnasta tiedotettiin jäsenille sähköpostitse lähetettyjen uutiskirjeiden avulla sekä nettisivujen ja facebook-sivujen kautta.